Vile na Rajcu

U kraju hajduka, bundžija i ratnika, na mestu gde veliki i moćni Dunav otpozdravlja, napuštajuci naše krajeve, u svoj svojoj lepoti, oplemenjen tradicijom, junaštvom, pesmom i vinom, izrastao je Negotin.

Čudesna priroda u svoj svojoj neobičnosti i prelepim harmoničnim linijama, surova a u isto vreme pokazujući ćud nevinog deteta, đavolska i rajska istovrenemo, inspirisala je mnoge koji imaju božansko nadahnuće.

Uz reku Vratnu, uzvodno od manastira Vratna, sagrađenog u 14. veku, nalaze se čuda prirode, prerasti Vratne, tri, kao sveto trojstvo. Sveto trojsto lepote, snage i duše.

Istočno, u pravcu izlazećeg sunca, među nepreglednim plantažama vinograda, u lepoti Rajca, nalaze se kamene pimnice, namenski građene za proizvodnju, čuvanje i uživanje u vinu i traženju istine.

Kristina nam, poput bozansva, predstavlja, pokazuje i prikazuje kako se u i zarad lepote rađa nova lepota, kako se rađa osmeh, kako se ljubav ljubavlju vraća. Na plimi strasti i sreće oživimo ove prostore i predajmo se uživanju u lepoti, Kristininom rukom tkanom... Pozlatimo njeno krhko telo i bistro oko, dajući joj deo sebe da u svemu istraje.